Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία-Public Health» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο των δράσεων του, διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 15.00-21.00 μ.μ , τη 5η ετήσια εκδήλωση με θέμα «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο» στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι o Πατέρας Αντώνιος από τον Εθελοντικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου» και ο κος Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, Αντιπρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Στην εκδήλωση περιλαμβάνονται Συναντήσεις Εργασίας (World Café) τεσσάρων θεματικών ενοτήτων (15.00-17.30μμ):

  • «Μετανάστες και Δημόσια Υγεία (με έμφαση στα ασυνόδευτα ανήλικα)» με συντονιστή τον κο Άγη Τερζίδη,  Παιδίατρο Μ.P.H., μέλος  Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Επιστημονικό συνεργάτη ΕΚΠΑ στο Π.Μ.Σ. «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση κρίσεων υγείας»
  • «Ο αντίκτυπος της αυτοκτονίας- Η αναγκαιότητα ανάπτυξης  μιας εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη της αυτοκτονίας» με συντονίστρια την κα Όλγα Θεοδωρικάκου, Συντονίστρια του  Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, Υπεύθυνη έργων και στρατηγικής, ΚΛΙΜΑΚΑ
  • «Παιδικός καρκίνος και Δημόσια Υγεία» με συντονιστές τον κο Νάνη Δημήτριο, Κοινωνικό Λειτουργό του ξενώνα Ελπίδα και την κα Σερβιτζόγλου Μαρίνα, Παιδοογκολόγο της «Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»
  • «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, HIV και έφηβοι» με συντονίστρια την κα Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Σκοπός της ημερίδας είναι να «τοποθετήσει» τη Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο, να αναδείξει την αναγκαιότητα της πρόληψης στην προστασία της υγείας του πληθυσμού και να αναδείξει την προαγωγή υγείας. Οι ενότητες που έχουν επιλεχθεί καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να συζητηθούν όλα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία.

from Rss feed Εκδηλώσεων & Συνεδρίων Πανεπιστημίου Πατρών https://ift.tt/2LdLHGJ