Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο το Συνέδριο: «Εξελίξεις στη Μαιευτική-Γυναικολογία», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στις 12-14 Οκτωβρίου 2018. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία.

Πρόκειται για την καθιερωμένη επιστημονική εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός να διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Μ/Γ Κλινική του Πανεπιστημίου μας και απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκειά της θα συζητηθούν, από διακεκριμένους Έλληνες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θέματα που απασχολούν τον μαχόμενο ιατρό και καλύπτουν τις τέσσερις εξειδικεύσεις της Γυναικολογίας: γυναικολογική ογκολογία, μαιευτικοί υπέρηχοι, παιδική – εφηβική γυναικολογία, αναπαραγωγή. Παράλληλα, η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική-Γυναικολογία, εντάσσει στο Επιστημονικό Πρόγραμμα το Σεμινάριο Πιστοποίησης «Υπερηχογραφίας Α΄ Τριμήνου». Τέλος, εκτός από τους συναδέλφους ιατρούς, το συνέδριο απευθύνεται σε εκπροσώπους της νομικής επιστήμης και της βιοηθικής, καθώς περιλαμβάνει θέματα για την ιατρική αστική ευθύνη, τη νομική και βιοηθική προσέγγιση στη γενετική, κ.ά.

Με δεδομένο ότι οι νέες γνώσεις και οι εξελίξεις καλπάζουν πλέον με αλματώδη ρυθμό, ευελπιστούμε ότι το συνέδριό μας θα αποτελέσει και πάλι έναν χώρο επιστημονικής ενημέρωσης και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων. Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στις εργασίες του, συμβάλλοντας στον διαρκή δι-επιστημονικό διάλογο αλλά και στη μόνιμη ανάγκη για επικοινωνία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Διευθυντής της Μ/Γ Κλινικής
Καθηγητής Γεώργιος Ο. Δεκαβάλας
Πανεπιστήμιο Πατρών