Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας,Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας

Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»: Υγεία : Η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης, 21.02.2019, 18.30

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος να φέρει φέτος στο προσκήνιο τις καινοτομίες εκτός των τειχών της πρωτεύουσας, συμμετέχει στην οργάνωση της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18.30 – 19.00: Εισαγωγή
19.00 – 19.45: Επισκόπηση των προόδων της διατροφολογίας
18.45 – 20.15: Παρουσίαση της εμπειρίας των ερευνητών και ιδρυτών startup: Ποιες διαδρομές υπάρχουν για την καινοτομία;
20.15 – 20.30: Παρουσίαση ενός καινοτόμου σχεδίου ανάλυσης του αντίκτυπου που έχουν οι διάλογοι των κινουμένων σχεδίων στη συνείδηση των παιδιών
20.30 – 21.00: Απολογισμός της βραδιάς και δεξίωση

Συμμετέχουν:

*Sophie Yvon*, δρ. Νευρο-γαστροεντερολογίας και Διατροφολογίας (INRAToxalim– INPPurpan),
*Φωτεινή Λάμαρη*, Aν.Kαθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής Π. Π.
*Αίγλη Κορφιάτη*, Μηχανικός H/Y, συνιδρύτρια InSyBio, υποψήφια δρ Τμήματος Ιατρικής Π. Π.
*Cristina Pascual*, Εμπειρογνώμονας Eλληνικού Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, συντονίστρια EIT Health
*Γιώργος Μέγας*, Εμπειρογνώμονας Eλληνικού Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και συντονιστής EIT Health
*Παναγιώτης Πλώτας*, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Πατρών, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής Π. Π.
*Βασίλης Αναστασόπουλος*, Πρόεδρος Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, καθηγητής Τμήματος Φυσικής Π. Π.
*Φλωρεντία Μπακομήτρου*, Kλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, διδακτορική ερευνήτρια Κλινικής ΨυχολογίαςΠανεπιστημίου Αθηνών
*Zωή Γλυκιά*, Σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Facebook: https://www.facebook.com/events/2322876194413636/