9ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Κρυσταλλογραφικής Εταιρείας (HeCrA)

//9ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Κρυσταλλογραφικής Εταιρείας (HeCrA)

Η Ελληνική Κρυσταλλογραφική Εταρεία (Ε.Κ.Ε.), το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΙΤΕ- ΙΕΧΜΗ, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς συνδιοργανώνουν το 9ο Διεθνές Συνέδριο HeCrA στις 5-7 Οκτωβρίου, 2018 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και σας προσκαλούν για την συμμετοχή σας (καταλητική ημερομηνία εγγραφής 23 Σεπτεμβρίου 2018).

Στο συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες για τις σύγχρονες πειραματικές (CryoEM, XFELs, synchrotrons, spectroscopic methods) και υπολογιστικές μεθόδους αιχμής για τον προσδιορισμό και την ανάλυση της δομής των υλικών, από ανόργανα, μικρά φαρμακευτικά οργανικά έως και πρωτεϊνες. Είναι ευρέως γνωστό ότι η γνώση της δομής έχει μεγάλες δυνατότητες εφαρμογών τόσο στη βιοϊατρική, τη γεωργία, όσο και στο περιβάλλον, τη νανοτεχνολογία καθώς και στη βιομηχανική έρευνα και παραγωγή.

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, την Παρασκευή 05/10/2018, θα δώσει εναρκτήρια ομιλία και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης.
Building Knowledge Economy as an Antidote to Crisis

Θα ακολουθήσουν ομιλίες όλων των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτήν την διοργάνωση. Θα συμμετάσχουν επίσης Ερευνητές από διαφορετικά τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και 18 διακεκριμένοι Keynote και Invited ομιλητές. Το Συνέδριο, ως εκ των θεμάτων και της Διεπιστημονικότητας, είναι ανοιχτό σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Η επιλογή από την Ε.Κ.Ε. του Ιδρύματός μας ως διοργανωτή του συνεδρίου αποτελεί σημαντική διάκριση και συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του Παν/μίου και της Περιφέρειάς μας, και ευρύτερα της χώρας μας.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα δοθεί συναυλία από την Πολυφωνική χορωδία Πατρών το Σάββατο 6/10/2018, ώρα 21.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν/μίου Πατρών.

Πρόγραμμα: https://sites.google.com/view/hecra2018/program
 

2018-10-02T09:12:37+02:00 2 Οκτωβρίου, 2018|Categories: Χωρίς κατηγορία|Tags: |0 Comments